POWRÓT
GOFRY
Skøadniki
4 jajka
1/3 szklanki oleju
3 szklanki mąki pszennej
2 łyżki cukru wanilinowego
2 szczypty soli
4 łyżeczki cukru pudru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 i 1/2 szklanki mleka
Sposób przygotowania
Mąkę przesiej do miski. Dodaj do niej proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy oraz sól.
Sypkie składniki wymieszaj dokładnie. Dodaj do nich żółtka i wymieszaj mikserem.
Białka ubij na sztywną pianę w osobnym naczyniu, dodaj do ciasta na gofry. Zmiksuj ponownie na gładką masę, ale tylko do momentu, aż składniki się połączą.
Ciasto na gofry możesz teraz odstawić na 15-20 minut. Rozgrzej gofrownicę. Gofry piecz przez 3-5 minut.
Po upieczeniu posyp gofry cukrem pudrem i udekoruj ulubionymi dodatkami.
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL