POWRÓT

GOFRY

Skøadniki

  • 4 jajka
  • 1/3 szklanki oleju
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru wanilinowego
  • 2 szczypty soli
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 i 1/2 szklanki mleka
  • Sposób przygotowania

  • Mąkę przesiej do miski. Dodaj do niej proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy oraz sól.
  • Sypkie składniki wymieszaj dokładnie. Dodaj do nich żółtka i wymieszaj mikserem.
  • Białka ubij na sztywną pianę w osobnym naczyniu, dodaj do ciasta na gofry. Zmiksuj ponownie na gładką masę, ale tylko do momentu, aż składniki się połączą.
  • Ciasto na gofry możesz teraz odstawić na 15-20 minut. Rozgrzej gofrownicę. Gofry piecz przez 3-5 minut.
  • Po upieczeniu posyp gofry cukrem pudrem i udekoruj ulubionymi dodatkami.
  • nie ma grafiki