POWRÓT

PANCAKES

Skøadniki

  • 2 jajka
  • 1 i 1/2 maślanki
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 50 g roztopionego masła
  • szczypta soli
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Sposób przygotowania

  • W misce połącz sypkie składniki - przesiej mąkę, sól, proszek do pieczenia i cukier. Wymieszaj.
  • Roztrzep jajka, połącz je z roztopionym masłem oraz mlekiem.
  • Teraz połącz suche składniki z masą jajeczną.
  • Teraz połącz suche składniki z masą jajeczną.
  • Smaż na suchej patelni, aż będą złote z obu stron
  • Serwuj pancakes z ulubionymi dodatkami: masłem orzechowym, świeżymi owocami, syropem klonowym albo bitą śmietaną.
  • nie ma grafiki